Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Vodiči, pozor! Na diaľnici počítajte s obmedzeniami
Zdielať na

Vodiči, pozor! Na diaľnici počítajte s obmedzeniami

BRATISLAVA / Ak sa chystáte na cesty, tak od tohto víkendu rátajte s obmedzeniami v diaľničných tuneloch. Národná diaľničná spoločnosť ich bude uzatvárať postupne počas celého októbra. Dôvodom je pravidelná jesenná údržba pred zimnou sezónou.

Najbližšie čaká vodičov obchádzka tunela Šibeník neďaleko Levoče. V piatok 29. septembra o 22:00 zatvoria ľavú aj pravú tunelovú rúru. Znovu ich otvoria v nedeľu vo večerných hodinách. "V tuneloch vyčistíme ostenia tunelov, stropné konštrukcie, chodníky, vozovku, drenáž a kanalizačnú sieť, štrbinovú kanalizáciu," povedala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Ten istý víkend bude zatvorený aj tunel Horelica pri Čadci. K uzávierke takisto dôjde až v piatok večer. Vyčistený a skontrolovaný by mal byť do nedeľných večerných hodín. "Ošetria sa tiež nerezové súčasti dverí, SOS kabíny a osvetlenie," pokračuje Michalová.

O týždeň neskôr v sobotu 7. októbra príde na rad najdlhší tunel Branisko. Zatvorený bude ráno od 8. hodiny. Autá ním najbližšie prejdú až v stredu 11. októbra po 18. hodine. "Skontrolujeme tlak v požiarnych hadiciach a hydrantoch, prečistíme ventiláciu a zrealizujeme opravy na stavebných objektoch tunelov i servis na technologických objektoch tunelov," dodáva Michalová. Jesennej očisty sa dočkajú aj tunely na úseku diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité. V stredu 11. októbra o 22. hodine zastavia premávku v tuneloch Svrčinovej a Poľana. Znovu prejazdné budú od večerných hodín nedeľe 15. októbra.

"Doprava na všetkých dotknutých úsekoch bude presmerovaná na súbežné cestné komunikácie," povedala hovorkyňa NDS. Najvyťaženejší diaľničný tunel na Slovensku Sitina zostal na záver. Tu ale budú jesennú údržbu robiť v inom režime. Pracovať budú vždy iba v nočných hodinách, počas víkendových nocí. Najneskôr do pondelkových skorých ranných hodín. Najskôr budú zatvorené ľavé rýchle jazdné pruhy v oboch smeroch. V prejazdných pruhoch bude obmedzená rýchlosť na 60 kilometrov za hodinu. Posledné dva októbrové víkendy bude tunel v nočných hodinách zatvorený obojsmerne. "V prípade rýchlejšieho ukončenia prác, budú úseky otvorené skôr," uviedla Michalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy