Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
S Dušičkami nastane aj masový presun. Železnice preto posilňujú vlaky
Zdielať na

S Dušičkami nastane aj masový presun. Železnice preto posilňujú vlaky

BRATISLAVA / Už o pár dní nastane masový presun Slovákov z jedného konca krajiny na druhý. Čakajú nás totiž Dušičky. Železnice preto aj tento rok posilnili vlaky. Lístky ubúdajú rýchlo a voľných miest ostáva už len zopár.

Železničná spoločnosť počas sviatku všetkých svätých vypraví dva mimoriadne rýchliky. Okrem toho dopravu posilní o ďalších 30 vlakov. Cestujúcich ale upozorňuje na fakt, že lístky a miestenky by si mali kúpiť v predstihu.

Prvý masový presun ľudí nastane už tento víkend. Aj preto na kúpu lístkov zostáva už málo času a treba sa poponáhľať. "Už v súčastnosti sú tieto vlaky vypredané na takmer 60 percent a niektoré z nich aj na 90 percent," uvádza hovorca železničnej spoločnosti Tomáš Kováč. 

Tridsať posilových vlakov je už zapracovaných aj v grafikone. Železničná spoločnosť je ale pripravená konať aj operatívne. V prípade potreby ešte posilní aj niektoré pravidelné vlaky. Taktiež 68 rýchlikov dostane posilu 98 vozňov. Najsilnejšie dni budú v najbližšiu nedeľu a prvého novembra.Vtedy pôjde aj najviac vlakov.

Zmena času

Treba ale myslieť aj na zmenu letného času na stredoeurópsky, ku ktorému dôjde počas víkendu. Ten v noci zo soboty na nedeľu ovplyvní jazdu troch vlakov. Vo vybraných staniciach zostanú stáť a budú pokračovať až po hodine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy