Skoro jasno
14°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
FOTOGALÉRIA: Policajti z Vrútok zachránili topiacu sa srnku
Zdielať na

FOTOGALÉRIA: Policajti z Vrútok zachránili topiacu sa srnku

VRÚTKY / Dobrodružný výlet malej srnky sa vo Vrútkach skončil šťassrtne len vďaka všímavosti ľudí. Drobné zviera z posledných síl bojovalo v rieke Turiec o život. Nebyť pohotovej reakcie mestských policajtov a hasičov, skončilo by sa to fatálne.

Vonku mrzlo, ked si obyvateľ Vrútok všimol drobné zviera bojujúce vo vodách rieky, pre vysoký múr sa srnka nedokázala dostať na breh, z posledných síl sa jej podarilo vyskočiť do kanalizačnej výpuste.

"Vedeli sme že tá výpusť je asi 10 metrov hlboká a niekde sa tam schovala," opisuje policajt Marek Ondrla. Mestskí policajti však nemali potrebnú výstroj na to, aby sa k srnke dostali. Na pomoc im prišli hasiči. "Si obliekli výstroj, popruhy, zaistili sa a dvaja zliezli priamo do výpuste, srnku vo vnútri odchytili," opisuje Ondrla. 

Vystrašené a vysilené zviera zohriali vlastnými bundami a vyniesli z výpuste. "Pišťala, mali ju zakrytú bundou, aby sa nebála, pišťalo to ako malé dieťa," hovorí policajt. Srnku naložili do auta a odviezli kúsok za mesto. Ak by mestskí policajti spolu s hasičmi včas nezasiahli, srnka by zrejme v chladných vodách uhynula. 

​Srnka na nákupe:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy