Jasno
13°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Na námestí bude Trhovisko neziskových organizácií
Zdielať na

Na námestí bude Trhovisko neziskových organizácií

Zdroj: Nadácia Pontis

V rámci festivalu Divadelná Nitra budú o sebe informovať mimovládne organizácie.

Na Svätoplukovom námestí v Nitre bude v piatok po prvýkrát v rámci festivalu Divadelná Nitra Trhovisko neziskových organizácií. Jeho cieľom je priblížiť verejnosti poslanie a aktivity neziskových organizácií, ako aj ich postavenie v spoločnosti. Zároveň má prispieť k odbúravaniu často negatívnych predsudkov verejnosti voči tretiemu sektoru.

Ako dnes agentúru SITA informovala Eva Vargová z Nitrianskej komunitnej nadácie, od 13. hodiny do 19. hodiny sa bude v pestro vyzdobených trhových stánkoch prezentovať desať organizácií z nitrianskeho regiónu - Asociácia Divadelná Nitra, Divadelné spoločenstvo Le Mon, Centrum komunitného rozvoja, Materské centrum Klokanček, Združenie Storm pri Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, Združenie na záchranu stredovekého architektonického dedičstva Nitrianskeho kraja Leustach, Občianske združenie Pangaea, Slovenský skauting - 44. zbor Egrešov, Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Nových Zámkoch a Nitrianska komunitná nadácia.

Rozhodujúcim kritériom pri výbere organizácií bola forma navrhovanej prezentácie, ich predchádzajúca činnosť a dosiahnuté výsledky.

Pre návštevníkov trhoviska budú pripravené rôzne zaujímavé aktivity ako živé Človeče, nehnevaj sa, hľadanie tajomstva čierneho štvorčeka, výroba recyklovaného papiera, tanečné a dramatické ukážky z divadelných predstavení a iné.

Trhovisko mimovládnych organizácií Ideaxchange organizuje Nadácia Pontis v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou, Komunitnou nadáciou Liptov a A&D Global Business Relations.

Prvý ročník podujatia bol minulý rok v Bratislave, tento rok už je aj v Nitre, Košiciach a Liptovskom Mikuláši.

Zdielať na

Najčítanejšie správy