Polojasno
14°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Počet zranených na Kysuciach sa zvýšil
Zdielať na

Počet zranených na Kysuciach sa zvýšil

Zdroj: ČTK/HZS Jihomoravského kraje, ilustračná

Vodička kamiónu sa ťažko zranila, previezli ju do žilinskej nemocnice. Medzi zranenými sú aj deti.

Šesť ľudí sa dnes ráno zranilo pri zrážke českého kamióna s linkovým autobusom pri obci Kysucký Lieskovec. V najhoršom stave je vodička kamióna, ktorá nestihla zabrzdiť za odbočujúcim autobusom a zozadu doňho narazila. ČTK o tom informovala polícia.

Šoférku kamióna s ťažkými poraneniami previezol vrtuľník záchrannej služby do nemocnice v Žiline. Ďalší zranení sú cestujúci z autobusu. "Zranení sú mladí ľudia vo veku od 13 do 22 rokov. Dve dievčatá utrpeli ťažké zranenia," spresnila hovorkyňa polície Jana Balogová. Všetkých previezli do nemocnice v Čadci, dodala. Náraz odhodil kamión mimo vozovku, autobus zostal stáť na odbočke do obce Kysucký Lieskovec.

Autobus odtlačili, aby nezavadzal v premávke, kamión vyťahujú z priekopy. Úsek na trati Čadca - Kysucké Nové Mesto je sprejazdnený v jednom pruhu, vodiči musia počítať so zdržaním. Okolnosti, príčinu ako aj mieru zavinenia polícia ďalej vyšetruje.

V krátkom čase je to už štvrtá nehoda autobusu s vážnymi následkami. Posledná sa stala v pondelok pri Novom Meste nad Váhom, kde do seba narazili dva autobusy, začiatkom septembra havaroval pri Ružomberku český linkový autobus a najtragickejšie následky mala havária autobusu pri Hriňovej, pri ktorej zomrelo päť ľudí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy