Polojasno
14°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Riaditeľka nemocnice odstúpila, sťažovali sa na ňu lekári
Zdielať na

Riaditeľka nemocnice odstúpila, sťažovali sa na ňu lekári

Zdroj: Waldo Jaquith/ilustračné

Riaditeľka nemocnice v Zlatých Moravciach Marta Eckhardtová odchádza koncom októbra z funkcie.

Riaditeľka nemocnice v Zlatých Moravciach Marta Eckhardtová odchádza koncom októbra z funkcie.

Ako uviedla pre agentúru SITA, dôvody má na to tri - výšku platu, zdravotné problémy a odchod lekárov, ktorí ako príčinu udávajú jej osobu. Niekoľkí poslali dokonca list primátorke, v ktorom sa na ňu sťažujú. "Chcem urobiť gesto a dávam im teraz priestor, aby v nemocnici ostali, prípadne sa vrátili," povedala Eckhardtová.

Lekári jej podľa jej slov vyčítajú, že nevie zaobchádzať s ľuďmi, je arogantná, nevytvára im dostatočné finančné, personálne a technické zázemie. Eckhardtová to odmieta. "Myslím, že v tejto nemocnici sme toho veľa vybudovali, nikdy som sa nad nikoho nepovyšovala a lekári sú finančne zabezpečení dostatočne, dokonca až nad priemer platov lekárov pracujúcich vo fakultných nemocniciach," skonštatovala.

Ako jeden z dôvodov odchodu udáva Eckhardtová nespokojnosť s platom. K 1. júlu sa upravovali platové tabuľky podľa zákona o odmeňovaní vo verejnom záujme. "Pani prednostka mestského úradu neodsúhlasila môj návrh na úpravu príplatku za riadenie k 1. júlu. Odôvodnila to tým, že si ho treba zaslúžiť, čo ma trošku urazilo," hovorí riaditeľka. Od roku 2003, keď nastúpila do funkcie, má podľa vlastných slov tento príplatok stále rovnaký.

Eckhardtová bude po odchode z nemocnice pôsobiť ako ekonomická námestníčka v Špecializovanej nemocnici svätého Svorada na Zobore v Nitre. O tom, kto bude viesť zlatomoraveckú nemocnicu, rozhodne výberové konanie. Víťaza potom musia odsúhlasiť mestskí poslanci.

Zdielať na

Najčítanejšie správy