Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Arcibiskup utiekol pred Ďurkovičom
Zdielať na

Arcibiskup utiekol pred Ďurkovičom

Arcibiskup Ján Sokol si odmietol vypočuť otázku reportéra TV JOJ Laca Ďurkoviča. Podľa všetkého z obavy, aby sa nemusel vyjadrovať k veciam, ktorým sa už dávni vyhýba, Ďurkovičovi ušiel.

Reportér TV JOJ Laco Ďurkovič nakrúcal reportáž o začiatku náboženského sviatku moslimov – ramadánu. V Bratislave si nezvyčajne zasadli za stôl so slávnostnou večerou moslimovia, Židia i katolíci. Arcibiskup Sokol bol milý, kým mu nehrozili nepríjemné otázky.

Laco hovorí, že si arcibiskupa Sokola váži. „Nechcel som narušiť slávnostný charakter celého večera, lebo takéto duchovné záležitosti mám vo veľkej úcte a úprimne som sa tešil z takéhoto spojenia," opisuje Laco svoju prácu v ten večer.

„Ale predsa len som novinár, musel som sa spýtať aj na niečo iné, keď som už mal tú možnosť byť zoči-voči najvyššiemu katolíckemu hodnostárovi na Slovensku," dopĺňa.

Laco Ďurkovič trpezlivo celý večer čakal a veľmi tolerantne nechcel položiť otázky, ktoré nesúviseli so samotným podujatím. Až keď sa arcibiskup Sokol sám rozhodol odísť, chcel mu položiť otázky na iné témy. S najväčšou pravdepodobnosťou arcibiskup cítil, že by sa reportér TV JOJ mohol spýtať na niečo, čo mu nie je príjemné. Určite dobre vie, že naša televízia sa niekoľkokrát vrátila k téme jeho spolupráce s komunistickou ŠtB.

Napriek maximálne slušnému a tolerantnému prístupu Laco neuspel. Arcibiskup Ján Sokol pred ním doslova ušiel.

Zdielať na

Najčítanejšie správy