Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Poslanci HZDS sa zabávajú počas rokovania
Zdielať na

Poslanci HZDS sa zabávajú počas rokovania

Poslancom Mečiarovho hnutia je problematika tzv. Benešových dekrétov zjavne ukradnutá. Alebo im je ukradnutý predseda parlamentu Pavol Paška.

Kamera TV JOJ odhalila, že počas včerajšieho rokovania Národnej rady nie všetko brali poslanci vládnej Ľudovej strany – HZDS naozaj vážne. Dokonca sa počas plamenného vystúpenia šéfa parlamentu veselo zabávali. A to tak nahlas, že ich musel napomenúť opozičný podpredseda NR SR Milan Hort.

Pri prerokovávaní návrhu niekoľkých poslancov za SNS na prijatie uznesenia o nedotknuteľnosti denacifikačných dokumentov k usporiadaniu pomerov po II. svetovej vojne na Slovensku sa otvorila aj otázka listu, ktorý nedávno poslali poslanci za SMK Európskemu parlamentu. Vládnych poslancov nahnevalo, že v ňom neobjektívne opísali situáciu maďarskej menšiny na Slovensku a opisovali absolútne nereálne hrozby. Kriticky sa k tomu vyslovili aj viacerí opoziční poslanci.

Ako sa však ukázalo, až tak vážne to poslanci, dokonca aj vládni, nebrali. Aspoň nie poslanci za ĽS-HZDS, ktorí nevenovali rozprave veľkú pozornosť. Prekvapujúco dokonca ani svojmu koaličnému partnerovi a silnému mužovi Smeru Pavlovi Paškovi. Počas jeho vystúpenia sa veselo zabávali. Nie jeden, nie dvaja, ale celý rad Mečiarových poslancov sa chichúňal od ucha k uchu. Boli pritom tak hluční, že ich napokon musel napomenúť aj Milan Hort (SDKÚ-DS), ktorý schôdzi v tej chvíli predsedal.

Situácia, ktorá nastala po vystúpení šéfa parlamentu navyše ukázala, že v parlamente platí: Nech je akýkoľvek, ale je náš. Poslancom za ĽS-HZDS bolo vlastne jedno, o čom Pavol Paška rečnil, keď dokončil, usilovne mu zatlieskali. Ten potlesk pripomínal stranícky zjazd a presne tí istí poslanci, ktorí sa ešte krátko predtým veselo bavili, teraz naplno tlieskali. A možno sa na tom tiež dobre bavili. Všimnite si napríklad Zdenku Kramplovú a Katarínu Tóthovú.

Zdielať na

Najčítanejšie správy