Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Príslušníci ozbrojených síl a zborov pôjdu na púť do Ríma a Vatikánu
Zdielať na

Príslušníci ozbrojených síl a zborov pôjdu na púť do Ríma a Vatikánu

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Na budúci týždeň sa k pútnikom pridá oficiálna delegácia vedená ministrom obrany Františkom Kašickým a policajným viceprezidentom Michalom Kopčíkom

V sobotu odíde 90 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl SR, príslušníkov Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a ich rodinných príslušníkov na 2. púť Ordinariátu Ozbrojených síl (OS) a Ozbrojených zborov (OZ) SR do Ríma a Vatikánu.

Účastníci púte sa zúčastnia na generálnej audiencii pápeža Benedikta XVI. a oficiálne navštívia aj Žandársky zbor mestského štátu Vatikán, Pápežskú švajčiarsku gardu, Slovenské pápežské kolégium sv. Cyrila a Metoda, hlavné patriarchálne baziliky v Ríme, hrob blahej pamäti pápeža Jána Pavla II., Baziliku sv. Šebastiána - patróna vojakov a patróna Ordinariátu OS a OZ SR, ako aj Baziliku sv. Klementa.


V čase púte si Ordinariát OS a OZ SR pripomenie aj 5. výročie ratifikácie Zmluvy medzi Slovenskou republikou a Svätou stolicou o duchovnej službe katolíckym veriacim v ozbrojených silách a ozbrojených zboroch. Pri tejto príležitosti sa k pútnikom v dňoch 25. - 26. septembra pripojí aj oficiálna delegácia vedená ministrom obrany SR Františkom Kašickým a viceprezidentom Policajného zboru pplk. Michalom Kopčíkom. Oboch prijme osobne pápež Benedikt XVI. a sekretár Svätej stolice pre vzťahy so štátmi arcibiskup Mons. Dominik Mamberti. Minister obrany bude rokovať aj so svojím talianskym partnerom Arturom Parisim.


Informoval kancelár a hovorca Ordinariátu OS a OZ SR Tibor Ujlacký.

Zdielať na

Najčítanejšie správy