Jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Kolesá áut vymenia Košičania v sobotu za kolieska korčúľ
Zdielať na

Kolesá áut vymenia Košičania v sobotu za kolieska korčúľ

Zdroj: flattop341

Karol Labaš z Cyklistickej únie mesta Košice informoval, že na tento deň pripravili množstvo rôznych podujatí pre cyklistov, korčuliarov a skateboardistov a všetkých vyzývajú, aby v tento deň nechali svoje autá v garážach či na parkoviskách.

Príspevkom skupiny občianskych združení k Európskemu dňu bez áut túto sobotu je akcia Košice na kolieskach. Ako agentúru SITA informoval Karol Labaš z Cyklistickej únie mesta Košice, pripravili na tento deň množstvo rôznych podujatí pre cyklistov, korčuliarov a skateboardistov a všetkých vyzývajú, aby v tento deň nechali svoje autá v garážach či na parkoviskách.

Novinku pri príležitosti Dňa bez áut pripravilo mesto a Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) - mestská hromadná doprava bude v sobotu pre vodičov zadarmo. Počas Dňa bez áut môžu vodiči cestovať v MHD aj s jednou príbuznou osobou zdarma, ak sa vedia v prípade kontroly preukázať technickým preukazom svojho auta a občianskym preukazom. Na Deň bez áut začne svoju skúšobnú prevádzku v košických uliciach špeciálny zastrešený bicyklový taxík, tzvakzvané Trixi-mobil.

Mestské informačné stredisko a Milan Kolcun pripravili mimoriadnu Cyklo-potulku po Košiciach - na bicykloch, kolobežkách, kolieskových korčuliach, na koňoch aj kočoch po košických hradbách. V sobotu poludní sa uskutoční maškarný sprievod na bicykloch a kolieskových korčuliach. Po skončení pripravujú organizátori aj prvé večerné spoločné bicyklovanie a korčuľovanie na uzavretej vozovke v centre mesta.

Najčítanejšie správy