Jasno
17°
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Mečiar: JOJka dáva idiotské otázky
Zdielať na

Mečiar: JOJka dáva idiotské otázky

Predseda Ľudovej strany – HZDS Vladimír Mečiar sa poriadne rozčúlil, keď mu reportérka TV JOJ dala otázku ohľadom postoja jeho strany k novele zákona o sociálnom poistení. Urobil to priamo pred našou kamerou.

Reportérka TV JOJ Jana Dibáková poriadne nahnevala Vladimíra Mečiara. Ten ešte vo štvrtok zablokoval funkčnosť parlamentu, keď podľa koaličných partnerov porušil dohody a navrhol preložiť rokovanie o novele zákona o sociálnom poistení. Otázky reportérky označil za idiotské.

ĽS – HZDS dnes predsa len ustúpila a súhlasila s tým, že podporí posunutie novely zákona o sociálnom poistení do druhého čítania. Takže by sa ňou mal aj naďalej zaoberať parlament. Strana teda zmenila svoj postoj, ktorý prezentovala ešte minulý týždeň. Vtedy navrhla prestať rokovať o novele a presunúť ju až na ďalšiu schôdzu parlamentu.

Už vtedy sa objavili pochybnosti, že toto konanie môže byť motivované nejakými zákulisnými dohodami s dôchodkovými správcovskými spoločnosťami. Tie majú voči novele zásadné výhrady. Na základe doterajšieho politického pôsobenia V. Mečiara je však tiež možné, že ide o „vydieranie“ svojich koaličných partnerov, najmä najsilnejšieho Smeru, pre ktorý je táto novela prioritná. V. Mečiar takto môže zvyšovať svoju „politickú cenu“ a klásť Róbertovi Ficovi nové požiadavky za podporu novely.

Práve na takéto špekulácie narážala reportérka TV JOJ Jana Dibáková, keď sa na to otvorene Vladimíra Mečiara dnes v NR SR spýtala. Šéf HZDS to odmietol a hoci najskôr začal odpovedať pokojne, vzápätí sa poriadne rozčúlil. „Čo sú to za idiotské otázky toto,“ osopil sa na J. Dibákovú. „A zasa Jojka.“ Hneď na to ušiel a odmietol odpovedať na ďalšie novinárske otázky.

Pozrite si reportáž Jany Dibákovej v dnešných Novinách o 19.30 na Jojke.

Zdielať na

Najčítanejšie správy