Jasno
10°
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Vandali vyčíňali na mestskom cintoríne
Zdielať na

Vandali vyčíňali na mestskom cintoríne

Pracovníkom prešovského cintorína sa naskytol nepríjemný pohľad.

Vyvrátené náhrobné kamene, porozhadzované vence i sviečky a prevrátený kontajner na odpad, takýto pohľad sa naskytol dnes ráno pracovníkovi prešovského mestského cintorína.

 „Na cintoríne je štrnásť poškodených hrobových miest. Pri večernom zamykaní zamestnanec nezistil žiadne poškodenie, preto sa domnievame, že tam vyčíňali vandali v noci," skonštatovala riaditeľka Technických služieb Prešov Andrea Marcinková.

Škoda je odhadovaná na 20 000 korún. O opravu hrobov sa však musia postarať pozostalí. "Našou úlohou je zistiť mená pozostalých a oznámiť im, čo sa stalo. Na mieste už boli aj policajti, ktorí zdokumentovali škodu," hovorí riaditeľka Technických služieb, ktoré majú pod správou aj mestský cintorín.

Rovnaké vyčíňanie sa podľa zamestnancov cintorína opakuje takmer každoročne práve v čase, keď sa cintorín pripravuje na Sviatok zosnulých.

„Plánujem rokovať s primátorom a náčelníkom mestskej polície o umiestnení kamerového systému na mestský cintorín, ale zatiaľ sú to len plány," skonštatovala Marcinková.

"Dovtedy budú posilnené hliadky mestskej polície," dodáva Michal Kaliňák, tlačový tajomník MsÚ Prešov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy