Jasno
15°
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Na Dominikánskom námestí bude biojarmok
Zdielať na

Na Dominikánskom námestí bude biojarmok

Zdroj: Mike/ilustračné

Svoje produkty tu môžu vystavovať nielen biofarmári, ale aj ďalší pestovatelia zeleniny a ovocia bez chémie, záhradkári, ako aj remeselníci využívajúci tradičné postupy a prírodné materiály. Ďalej tiež zelené školy či ekologické mimovládne organizácie.

Biojarmok organizuje v nedeľu 7. októbra na Dominikánskom námestí - starom pľaci v Košiciach Občianske združenie Bačovská škola.

Ako dnes agentúru SITA informoval Štefan Bačo z OZ Bačovská škola, svoje produkty tu môžu vystavovať nielen biofarmári, ale aj ďalší pestovatelia zeleniny a ovocia bez chémie, záhradkári, ako aj remeselníci využívajúci tradičné postupy a prírodné materiály. Svoju činnosť tu môžu prezentovať aj ekologické mimovládne organizácie či zelené školy. K dispozícii bude 18 zastrešených až šesť metrov dlhých stolov, pričom výstavky a predaj sú bezplatné. Záujemcovia sa môžu prihlásiť u Štefana Baču na telefónnom čísle 0904 350 352, alebo elektronicky na e-mail [email protected].

"Keďže podobné podujatia v zahraničí sú zároveň veľkolepým sviatkom pre širokú komunitu, chceme vyskúšať biojarmok ako sprievodné podujatie Medzinárodného maratónu mieru, ktoré by začalo písať tradíciu aj v Košiciach. Téma zdravej výživy úzko korešponduje s dobrou kondíciou maratóncov a zároveň približuje Košice k iným mestám v Európe, kde biojarmoky sú už veľmi populárne a sú stabilnou jesennou akciou," uviedol Bačo.

Doložil, že biojarmok má dotvoriť kolorit Košíc, vytvoriť atmosféru veselia, dobrej pohody, ale aj priestor na komunikáciu medzi širokou verejnosťou a biofarmármi.

Najčítanejšie správy