Jasno
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Podvod vojenských policajtov, pretáčali tachometre
Zdielať na

Podvod vojenských policajtov, pretáčali tachometre

Chytili vojenských policajtov, ktorí

Ministerstvo obrany dnes zverejnilo informáciu, prečo polícia zatkla niekoľko vojenských policajtov. Stalo sa to v pondelok a informovali sme o tom aj na našom portáli. Policajti falšovali počet najazdených kilometrov na služobných autách, aby na tom zarobili.

Podľa ministerstva obrany policajti upravovali pomocou špeciálneho zariadenia v služobných vozidlách počet najazdených kilometrov na tachometroch ich služobných áut. Takéto zariadenia sa podľa hovorcu MO SR Vladimíra Gemelu našli v siedmich autách. Falošným zvyšovaním počtu najazdených kilometrov si muži mohli účtovať viac peňazí na čerpanie pohonných hmôt, než v skutočnosti spotrebovali. Prípadne reálne načerpané pohonné hmoty používali na súkromné účely.

Rezort obrany viac informácií zverejniť nechce tvrdiac, že by to mohlo zmariť vyšetrovanie. Pripomeňme aspoň, že v pondelok vyšetrovatelia z Úradu boja proti organizovanej kriminalite zatkli 15 vojenských policajtov. Stíhajú ich za spreneveru a porušenie služobných povinností. Ak budú obvinení, rezort im dočasne pozastaví výkon štátnej služby.

Minister obrany František Kašický však zatiaľ odmieta úvahy o tom, že by mal odvolať šéfa vojenskej polície.

Zdielať na

Najčítanejšie správy