Oblačno
11°
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Skupinka, ktorá si doma vyrábala "Malborky" si už "nezapáli"
Zdielať na

Skupinka, ktorá si doma vyrábala "Malborky" si už "nezapáli"

Zdroj: trancedmoogle/ilustračné

Piati Slováci a dvaja Bulhari vyrábali nelegálne cigarety.

V Orechovej Potôni v Dunajskostredskom okrese objavili nelegálnu výrobňu cigariet Marlboro. Pri domovej prehliadke našli pracovníci Colného kriminálneho úradu kompletnú výrobnú linku na výrobu cigariet a baliacu linku na balenie do spotrebiteľského balenia, cigarety, tabak v miliónových hodnotách a priamo pri práci zadržali sedem ľudí. Išlo o piatich Slovákov a dvoch Bulharov.

Cudzinci mali dôležitú úlohu, nastavovali linky na plnohodnotnú prevádzku, boli to totiž bývalí pracovníci oficiálneho závodu na výrobu cigariet v Bulharsku. Slováci pracovali ako robotníci.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa generálneho riaditeľa CR SR Martina Kereková, kriminalisti zásah naplánovali tak, aby bola škoda na daniach čo najnižšia, výrobná linka v čase prehliadky fungovala asi štyri dni. Pri prehliadke zaistili asi 13 ton cigaretového tabaku v kartónových škatuliach a vyše tristotisíc kusov cigariet.

Celkový daňový únik presiahol 22 miliónov Sk. Taktiež zaistili komponenty nevyhnutné na výrobu spotrebiteľského balenia cigariet ako cigaretový papier, filtrový papier, cigaretové filtre, hliníková fólia do spotrebiteľského balenia cigariet, vnútorná výstuž škatuliek, celofánové obalové fólie, papierové obaly na spotrebiteľské balenie cigariet s nápisom Marlboro, papierové obaly na kartóny s nápisom Marlboro, či fóliový baliaci materiál. Linky na výrobu cigariet a balenie vyrobili vlani v Číne, ich predpokladaná hodnota na čiernom trhu je minimálne 40 miliónov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy