Jasno
11°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Cestným pirátom hrozí až dvojročné väzenie
Zdielať na

Cestným pirátom hrozí až dvojročné väzenie

Zdroj: Giorgio Montersino/ilustračné

Dvom vodičom hrozí dvojročné väzenie. Prvý zrazil cyklistku, druhý ukradol auto a jazdil na ňom.

Dva roky môže stráviť za mrežami 30-ročný muž, ktorý si napriek zákazu jazdiť sadol za volant a v obci Kukučínov v Levickom okrese zrazil 57-ročnú cyklistku. Muž čelí obvineniam z ublíženia na zdraví a marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Ako agentúru SITA informoval Miloš Fábry z nitrianskej polície, vodič osobného auta zrazil cyklistku pri predbiehaní. Ženu odhodilo mimo cestu a po nehode sa bude liečiť štyri až šesť mesiacov. Policajti vodičovi alkohol nezistili, no evidenčné čísla na jeho aute pochádzali z iného vozidla a navyše jazdil bez dokladov, má totiž zákaz jazdiť 18 mesiacov. Tentokrát sa obvineniu nevyhol.

Dvojročný pobyt za mrežami hrozí aj 40-ročnému mužovi z Loku v Levickom okrese. Ten si vyslúžil obvinenie z neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla, marenia výkonu úradného rozhodnutia a porušovania domovej slobody.

Obvinený ešte v septembri ukradol z rodinného domu 30-ročnému mužovi kľúče od fordu a sadol za volant cudzieho auta. Krátko na to sa však s vozidlo prevrátil do priekopy. Poškodené auto následne zaparkoval na pôvodné miesto. Cestný pirát však nevlastní vodičský preukaz, navyše už v januári dostal ročný zákaz jazdiť, taktiež za jazdu bez vodičského preukazu. Muž sa k činu priznal.

Zdielať na

Najčítanejšie správy