Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Štyri hviezdičky pre Silver Resort až v 2010
Zdielať na

Štyri hviezdičky pre Silver Resort až v 2010

Zdroj: Johan Koolwaaij/ilustračné

V Tatranskej Lomnici vyrastie štvorhviezdičkový komplex Silver Resort, prvý svojho druhu na Slovensku.

V Tatranskej Lomnici vyrastie štvorhviezdičkový komplex Silver Resort, prvý svojho druhu na Slovensku.

Prví návštevníci by si ho mohli vychutnať už v roku 2010. Na dnešnej tlačovej besede projekt predstavili zástupcovia britskej developerskej a investičnej skupiny Letterstone, ktorá projekt realizuje.

Po dokončení bude na ploche viac ako 84 tisíc metrov štvorcových k dispozícii dovolenkový komplex s celoročnou prevádzkou, ktorý bude pozostávať zo siedmich prázdninových domov s 368 apartmánmi a terasami, šiestich dvojviliek a hotela s 91 izbami.

Celkovo bude návštevníkom k dispozícii 21 apartmánov s jednou spálňou, 121 s dvoma spálňami, 210 apartmánov s tromi a 16 so štyrmi spálňami. Každá vilka bude mať podzemné parkovacie miesto, saunu a výhľad na Lomnický štít, každý apartmánový dom posilňovňu, priestor na odkladanie lyží a práčovňu.

Súčasťou rezortu budú aj reštaurácie, bar, wellness, vonkajšie a vnútorné bazény, detský kútik, obchody a športoviská. V tesnej blízkosti komplexu je 27-jamkové golfové ihrisko, lyžiarske trate a o niečo ďalej aj aquapark v Poprade.

Spoločnosť chce projektom priblížiť Tatry najmä Britom, Írom a Rusom. Pre nich je dôležitá aj blízkosť letiska v Poprade, vzdialeného iba 15 kilometrov od miesta budúcej výstavby, s pravidelnými letmi do Londýna a Petrohradu.

Rezort vyrastie na "zelenej lúke" v areáli bývalého sportcampu v Tatranskej Lomnici, výstavba sa teda zaobíde bez zásadných zásahov v teréne a rozsiahleho výrubu stromov. „Pôjde o zelený projekt, ktorého ambíciou je poskytnúť nadštandardné možnosti bývania, ubytovacie kapacity pre návštevníkov a služby, a pritom nenarúšať, ale vhodne dotvárať existujúce prírodné prostredie," uviedol generálny riaditeľ Letterstone Slovakia Ivan Zatloukal.

Autorom architektonického riešenia Silver Resort je ateliér ABCP architecture & urbanisme z kanadského Quebecu pod vedením renomovaného architekta Francoisa Moroisa, ktorý má dlhoročné skúsenosti s navrhovaním podobných projektov v Severnej Amerike a francúzskych Alpách. Architektúra objektov a výber stavebných materiálov budú rešpektovať typický horský charakter prostredia.

Projekt už má za sebou posudzovanie vplyvov na životné prostredie a územné rozhodnutie nadobudlo platnosť v stredu. Stavebné povolenie a začiatok výstavby projektu očakáva spoločnosť na prelome tohto a budúceho roka. Celkové investície do projektu predstavujú približne 1,5 miliardy slovenských korún.

Po dokončení projektu sa v rezorte bude môcť zamestnať približne 150 ľudí, povedal investičný manažér spoločnosti Letterstone Slovakia Edward Stevenson.

Zdielať na

Najčítanejšie správy