Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Tigra uspali a urobili mu manikúru
Zdielať na

Tigra uspali a urobili mu manikúru

Najstaršiemu tigrovi na svete, ktorý žije v ZOO v Stropkove odstránili pazúry.

Pravdepodobne najstarší tiger na svete žijúci v zajatí, 23-ročný Dany zo ZOO parku v Stropkove, sa dnes podrobil lekárskemu zákroku, keď mu zverolekár odstránil pazúry.

Pred zákrokom ho musel špecialista na exotické zvieratá a šelmy Ladislav Molnár uspať. Injekciu mu strelil do svalu z pištole. Ako uviedol Molnár pre média, rozhodol sa použiť trojkombináciu liekov, lebo ide o statného a starého tigra.

"Zviera je v dobrom kondičnom stave, preto sme rátali s tým, že bude potrebný dlhší čas, kým zaberie anestézia. Na jednej labe mal vrastené pazúry a to mu robilo problémy pri chôdzi. Poranil si až vankúšik na labe, ktorý sme museli zašiť a dať tam bandáž. Tiger si bude ranu liečiť jazykom a bandáž si odstráni tiež sám," uviedol Molnár. Molnár nepredpokladá, že by malo dôjsť k vážnejším komplikáciám, aj keď má zviera matuzalemský vek.

Ide o tigra ussurijského, ktorého riaditeľ ZOO-parku Alexander Soóš priniesol do Stropkova zo ZOO v Hodoníne. Vtedy sa zmestil do prepravky pre zajace. Dnes skonzumuje denne okolo 35 kilogramov mäsa. Pred nevyhnutnou "manikúrou" mal dva dni diétu. Tú bude musieť držať aj ďalší deň po zákroku.

ZOO park v Stropkove je domovom pre 50 - 60 druhov zvierat, chovajú ich tu asi 200 kusov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy