Jasno
16°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Banskobystrickí policajti našli 19 ukradnutých áut za 13 miliónov korún
Zdielať na

Banskobystrickí policajti našli 19 ukradnutých áut za 13 miliónov korún

Zdroj: Alan_D/ilustračné

Hodnota ukradnutých vozidiel, ktoré majú na svedomí zlodeji a priekupníci áut je viac ako 13 miliónov korún.

Polícia dnes oznámila, že odhalila skupinu zlodejov a priekupníkov áut a zaistila 19 ukradnutých vozidiel za viac ako 13 miliónov korún. Vyšetrovateľ obvinil troch mužov z Galanty a Serede z legalizácie príjmu z trestnej činnosti a z poškodzovania cudzej veci, za čo im hrozí až 12 rokov väzenia.

"Do akcie bolo nasadených spolu 190 policajtov, zúčastnil sa jej aj celoslovenský špecializovaný tím," povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Zaistené autá boli ukradnuté v rôznych mestách po celom Slovensku, ale aj v Slovinsku alebo vo Švajčiarsku. Polícia pri domových prehliadkach našla aj technické preukazy, colné doklady, riadiace jednotky motorov a iné súčiastky. Nevylúčila, že v prípade budú obvinené aj ďalšie osoby.

Podobnú akciu uskutočnili koncom septembra aj policajti zo Žiliny, ktorí našli pri podobnej policajnej akcii päť luxusných áut, hľadaných v rôznych krajinách Európy, za viac ako desať miliónov korún.

Na Slovensku ročne zlodeji ukradnú približne 5000 áut, najčastejšie prídu o svoje vozidlo majitelia škodoviek. Aj medzi nájdenými autami bola takmer polovica tejto značky, ktorá vedie v počte nových predaných áut na slovenskom trhu. Polícii sa však podarí vypátrať iba každé šieste ukradnuté auto.

Zdielať na

Najčítanejšie správy