Jasno
16°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Zaútočil na policajtov, keď odmietli úplatok
Zdielať na

Zaútočil na policajtov, keď odmietli úplatok

Zdroj: Dean/ilustračné

Vodička VW Candy zase v Martine zaútočila na mestskú policajtku.

Na policajnú hliadku zaútočil v piatok v noci v obci Sklené v okrese Turčianske Teplice 25-ročný vodič auta Volkswagen Golf. Najskôr s vozidlom spomalil a potom s ním prudko vyštartoval smerom k policajtom.

Polícia vodiča prenasledovala až do dvora jeho rodinného domu v obci, kde sa vodič snažil policajtov prehovoriť, aby na celú záležitosť zabudli a ponúkal im peniaze.

S návrhom neuspel a na výzvu policajtov, aby preukázal svoju totožnosť, reagoval agresívne a policajtov napadol. Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý 25-ročného muža obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Hrozí mu trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Podplácanie policajtov vyšetruje úrad boja proti korupcii.

Útoku sa nevyhla ani martinská mestská policajtka, ktorú v piatok popoludní napadla 26-ročná vodička VW Candy zaparkovaného v blízkosti areálu martinskej nemocnice na nedovolenom mieste. Napriek opakovaným výzvam policajtky odmietla preukázať svoju totožnosť a predložiť doklady od vozidla. Naštartovala a dala sa do pohybu.

Mestská policajtka musela uskočiť, vodička následne zastavila, vystúpila z auta a fyzicky policajtku napadla. Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý mladú ženu obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Mladej žene hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy