Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Na železniciach prišli o život traja ľudia
Zdielať na

Na železniciach prišli o život traja ľudia

Chlapec, muž a dôchodca - vo všetkých troch prípadoch sa už len konštatovala smrť.

Mimoriadne tragickým dňom na železniciach bol pondelok, o život prišli až traja ľudia.

Jedna z tragédií sa stala popoludní na ružomberskej železničnej stanici, kde na priecestí pre chodcov zrazil vlak 79-ročného dôchodcu. Rušňovodič zbadal muža v nevýraznom sivom oblečení asi 50 metrov pred vlakom ako prechádza cez priecestie. Podľa hovorcu Železničnej polície Jozefa Búranského, rušňovodič ihneď použil rýchlobrzdu, no pre krátku vzdialenosť už nedokázal zrážke zabrániť. Privolaný lekár mohol už len konštatovať smrť.

Iba 17-ročný chlapec prišiel podvečer o život v úseku trate Veľký Biel-Senec. Chlapec náhle vošiel na koľaj pred prichádzajúci vlak a otočil sa mu chrbtom. Ani rýchlobrzda nepomohla zabrániť najhoršiemu. Aj v tomto prípade mohla privolaná lekárka už len konštatovať smrť.

Tragédia sa stala podvečer aj v úseku trate Drahovce-Piešťany. Rušňovodič osobného vlaku R-611 Považan prešiel ponad mŕtvolu ležiacu na koľaji. Ako uviedol Búranský, rušňovodič si pred vstupom do stanice všimol osobu v blízkosti trate a až následne zbadal telo na trati. Privolaná lekárka konštatovala smrť následkom devastačných poranení hlavy a tela. Doposiaľ sa však nepodarilo zistiť aký vlak 37-ročného muža z Piešťan zrazil. Policajti preverili všetky vlaky, ktoré inkriminovaným miestom prechádzali, nenašli však na nich žiadne stopy po nehode. Prípad polícia vyšetruje ako usmrtenie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy