Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Dohodli sa na podpore novely o sociálnom poistení
Zdielať na

Dohodli sa na podpore novely o sociálnom poistení

Zdroj: www.nrsr.sk

Koaličná rada sa dnes dohodla aj na podpore návrhu novely zákona o zdravotných poisťovniach.

Poslanci vládnej koalície schvália návrh novely zákona o sociálnom poistení v upravenom znení, ktoré na základe dohody lídrov Smeru-SD, SNS a ĽS-HZDS predloží do druhého čítania ministerka práce Viera Tomanová.

Po dnešnom trojhodinovom rokovaní koaličnej rady o tom na tlačovej besede informovali predseda parlamentu Pavol Paška, ktorý na schôdzke zastupoval chorého premiéra Roberta Fica, a predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar.

Podľa Pašku je dôležitá dohoda o otvorení druhého piliera a o možnosti dať na pol roka ľuďom možnosť dobrovoľne sa rozhodnúť vystúpiť alebo vstúpiť do systému. Určenie pomerov odvodov do prvého a druhého piliera bude predmetom komplexnejšej novely, ktorú Paška avizoval na jar budúceho roku.

Koaličná rada sa dnes dohodla aj na podpore návrhu novely zákona o zdravotných poisťovniach. "Potrebujeme ešte technicky upraviť niektoré náležitosti súvisiace s narábaním s hypotetickým kladným hospodárskym výsledkom zdravotných poisťovní a niektoré náležitosti súvisiace s udeľovaním licencií," povedal Paška.

Podľa Mečiara sú obavy zo zákona zbytočné. "Ak parlament schváli text, ktorý predložíme, budú spokojné všetky strany a zákon bude napĺňať aj ideu Programového vyhlásenia vlády, aj rozumného kompromisu," povedal Mečiar.

Zdielať na

Najčítanejšie správy