Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Vznikne nový rekreačný komplex za pol miliardy korún
Zdielať na

Vznikne nový rekreačný komplex za pol miliardy korún

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

V lyžiarskom stredisku Skipark Ružomberok chcú vybudovať 270 apartmánov.

Približne pol miliardy korún bude stáť vybudovanie nového rekreačného komplexu v Ružomberku. Ako agentúru SITA informoval hlavný mestský architekt Ján Petrek, komplex má stáť na ploche približne 25-tisíc metrov štvorcových v lokalite Malinô Brdo medzi Májekovou chatou a hornou stanicou kabínkovej lanovky v lyžiarskom stredisku Skipark.

"V súčasnosti je vydané územné rozhodnutie na stavbu desiatich apartmánových domov," uviedol Petrek.

Ich výstavba sa začne na jar budúceho roka a má byť ukončená v priebehu dvoch rokov. V areáli postavia 270 apartmánov. Investorom je spoločnosť Diverso Liptov s. r. o. z Bratislavy. Pozemky pod výstavbou komplexu sú vysporiadané a podľa Petreka vo vlastníctve investora. "Nová štruktúra stavieb spôsobí, že Malinô Brdo sa stane plnohodnotnou rekreačnou osadou s komplexnou vybavenosťou," povedal Petrek.

S výstavbou je spojené aj vybudovanie nového prívodu vody, kanalizácie a najmä posilnenie prívodu elektrickej energie, ktoré doposiaľ v stredisku chýbali. Rozšírená bude aj existujúca asfaltová komunikácia pre zlepšenie dopravnej obsluhy.

Realizácia investície je podľa Petreka podmienená aj finančným krytím zo štrukturálnych fondov Európskej únie, ktoré mesto žiada na výstavbu technických sietí a komunikácie. Zvyšok bude financovať z rozpočtu mesta. Prácu pri výstavbe apartmánov by malo nájsť okolo 150 ľudí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy