Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Páchateľov, ktorí napadli rómsku rodinu, zatkli
Zdielať na

Páchateľov, ktorí napadli rómsku rodinu, zatkli

Ešte v piatok večer napadli traja útočníci rómsku rodinu v Revúcej, vyhrážali sa jej zabitím. Dnes polícia dvoch z nich zadržala.

Niekoľko minút hrôzy zažili v piatok približne hodinu pred polnocou obyvatelia rodinného domu na Železničnej ulici v Revúcej. Po večernom si filme ľahli spať. Pred pol nocou ich však zobudilo silné kopanie na dvere.

Traja páchatelia im vtrhli na dvor, z plota povytŕhali dosky a tie aj s kameňmi začali hádzať do okien. "Negri čierni vstávajte, dnes vás zabijeme!“ kričali pod oknami rodiny Anderkovcov z Revúcej.

Páchatelia na obyvateľov domu kričali, vulgárne im nadávali a vyhrážali sa im zabitím a vypálením. Potom, ako 32-ročný muž vyšiel von z domu, všetci traja páchatelia ušli preč.

Dnes dvoch z nich polícia zatkla. Vyšetrovateľ obvinil z porušovania domovej slobody, nebezpečného vyhrážania a hanobenia národa, rasy a presvedčenia 18-ročného Jána K. a 20-ročného Dušana K. Tretí útočník je zatiaľ neznámy.

Podľa slov rodinných príslušníkov im neznámi páchatelia už niekoľkokrát predtým vybili okná na dome a podpálili bielizeň.

VÝPOVEĎ NAPADNUTEJ RODINY:

VÝPOVEĎ BABKY:

Zdielať na

Najčítanejšie správy