Jasno
17°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Na Mesiaci fotografie 2007 aj Pellegriniho snímky
Zdielať na

Na Mesiaci fotografie 2007 aj Pellegriniho snímky

Zdroj: Wim Mulder/ilustračné

Sedemnásty ročník medzinárodného festivalu fotografie bude v Bratislave od 30. októbra do 30. novembra.

Hlavné mesto bude od 30. októbra do 30. novembra opäť centrom medzinárodného festivalu Mesiac fotografie. Sedemnásty ročník ponúkne viac ako tri desiatky výstav.

Okrem iných si budú môcť návštevníci vychutnať aj snímky členov prestížnej fotografickej skupiny Magnum - Paola Pellegriniho z Talianska a Carla de Keyzera z Belgicka. Lákadlom je i kolektívna výstava Otvorené mapy (Mapas abiertas) v kurátorskej koncepcii Španiela Alejandra Castellote, ktorá zachytáva latinsko-americkú fotografiu v rokoch 1991 - 2002.

Stratený čas je názov projektu, ktorý návštevníkom Mesiaca fotografie predstaví fotografický dokument zo slovenských dejín z rokov 1969 až 1989. Svoj priestor dostane i Katedra fotografie a nových médií VŠVU v Bratislave, či Inštitút tvorivej fotografie FPR Slezskej univerzity v Opave. Unikátna prehliadka Fotografia 19. storočia mapuje históriu techniky fotografovania v Maďarsku.

Na individuálnych výstavách sa medzi inými predstavia Miloslav Stibor a Miroslav Tichý z Česka, Zoltán Molnár z Maďarska, Poliak Stanislaw J. Wos, Rakúšania Gyula Fodor a Isabella Von Habsburg, Simone Michelin z Brazílie, Georges Rousse z Francúzska alebo Joanne Kane z Veľkej Británie. Slovensko budú reprezentovať Petra Bošanská & Dominika Horáková, Viliam Malík, František Tomík, Peter Župník a Juraj a Ivan Dudášovci.

V rámci Mesiaca fotografie 2007 sa 2. a 3. novembra uskutoční aj 8. ročník medzinárodného stretnutia fotografov Portfolio reviewing, čo je súťažná prehliadka tvorby začínajúcich profesionálnych fotografov z celého sveta, pričom víťaz bude vystavovať na Mesiaci fotografie 2008.

Na programe je tiež koncert, tvorivé dielne, piate stretnutie pedagógov a študentov vysokých a stredných škôl s výučbou fotografie a zástupcov inštitúcií zaoberajúcich sa fotografiou z Čiech a Slovenska.

Na 3. novembra je naplánované vyhlásenie výsledkov súťaže SITTCOM AWARD pre mladých fotografov do 35 rokov zo strednej a východnej Európy, ktorí dokončili svoje fotografické série v rokoch 2006 alebo 2007.

Deň na to sa uskutoční Medzinárodná konferencia o fotografii. Chýbať nebude ani aukcia fotografií. Viac informácií nájdu záujemcovia na internetovej adrese www.sedf.sk.

Zdielať na

Najčítanejšie správy