Oblačno
16°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Vietor strhol prístrešok aj so stropom
Zdielať na

Vietor strhol prístrešok aj so stropom

Archívna reportáž

MARTIN / Silný vietor, pred ktorým varovali meteorológovia, fúkal nielen na horách, ale vyčíňal aj v meste Martin. Poškodil prístrešok pri jednom nákupnom centre. Zrútila sa preto značná časť jeho stropu. Našťastie sa to stalo v noci keď tam bolo prázdno.

Pred hlavným vchodom, na miesto kde si ľudia chodia zobrať nákupné vozíky, spadla obrovská časť stropu. Konštrukcia s plechovými panelmi, ktoré majú ostré hrany. Miestni hovoria o veľkom šťastí, že sa to udialo v noci, keď tam neboli návštevníci: "To by bolo nešťastie asi, lebo ten nával, čo bol pred sviatkami, to by bolo asi nešťastie," hovorí Martinčanka. Miesto nakupujúcich sa pred nákupným strediskom stretli chlapi, ktorí odstraňovali strhnuté plechy. Na betónovej dlažbe pritom skončil aj zvyšok stropu.

„Počasie udrelo na naše územie v plnej sile. V nedeľu večer sa prehnal Slovenskom orkán, ktorý napáchal škody aj na našej predajni Kaufland Martine.
Postupne padol podhľad pod prístreškom a to v čase keď bola predajňa zatvorená. Nakoľko sú ale všetky naše objekty neustále monitorované a podhľad padal postupne, postupný pád podhľadu nenapáchal majetkové škody a neznamenal žiadne iné ohrozenia. Okamžite sme pristúpili k riešeniu vzniknutej situácie aontrolujeme všetky naše predajne aby sme vylúčili aj minimálnu možnosť ohrozenia," píše sa vo vyjadrení obchodného reťazca.

Veru nie každá strecha dokáže odolať silným vetrom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy