Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Stanovisko M. Jureňu ku kauze SPF
Zdielať na

Stanovisko M. Jureňu ku kauze SPF

Zdroj: SITA/Michal Burza

SDKÚ nezostáva nič iné ako využiť politický manéver a rýchlo ukázať prstom na niekoho iného.

Poslanecký prieskum konštatoval, že v ani jednom prípade zmlúv, ktoré pán Bríza podpísal, zákon porušený nebol, čo by mali ako politici, tak aj novinári v každej demokratickej krajine rešpektovať.

Za vlády Mikuláša Dzurindu však zákon porušený bol. SDKÚ nezostáva nič iné ako využiť politický manéver a rýchlo ukázať prstom na niekoho iného. Blíži sa vyvrcholenie trestnoprávnej zodpovednosti bývalého vedenia fondu počas Dzurindovej vlády, ktoré malo previesť pozemky v lukratívnej časti Banskej Bystrice v hodnote niekoľko sto miliónov korún, namiesto ceny 117 korún za meter štvorcový v hodnote 6,15 korún za meter.

Pán Dzurinda už dnes vie, ako táto kauza dopadne a tak odpútava pozornosť. Minister Jureňa považuje poslanca Dzurindu za prízemného človeka, ktorého naučili opakovať dve frázy. V tomto mesiaci minister dosiahol na zahraničných cestách niekoľko úspechov.

V Poľsku sme sa stali členmi koordinačného výboru pre lesy, v Izraeli sme podpísali memorandum ohľadom závlahových systémov, vo Fínsku sme získali podporu pre vínnu reformu, v Latinskej Amerike prebiehajú stretnutia s jednotlivými ministrami, výsledkom ktorých je podpora vedeckého výskumu a využívania obnoviteľných zdrojov energie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy