Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Súd poslal do väzby troch mladíkov obvinených zo znásilnenia ženy
Zdielať na

Súd poslal do väzby troch mladíkov obvinených zo znásilnenia ženy

Zdroj: TV JOJ

Krajský súd v Prešove dnes poslal do väzby troch mladíkov, ktorí podľa polície brutálne znásilnili 55-ročnú ženu v Rožkovanoch.

Krajský súd v Prešove dnes poslal do väzby troch mladíkov, ktorí podľa polície brutálne znásilnili 55-ročnú ženu v Rožkovanoch. Zmenil tak predchádzajúce rozhodnutie okresného súdu, proti ktorému sa odvolal prokurátor. Prípad vzbudil pozornosť aj pre nízky vek chlapcov. Okrem troch obvinených sa na čine údajne podieľal aj ich len 13-ročný kamarát.

"Súd rozhodol najmä z obavy, že páchatelia by mohli pokračovať v trestnej činnosti," povedal novinárom o rozhodnutí súdu jeho hovorca Michal Drimák. Proti rozhodnutiu krajského súdu sa už chlapci nemôžu odvolať.

Mladíci vo veku 14, 16 a 19 rokov podľa polície ženu znásilnili priamo v jej dome. Pomáhal im údajne aj 13-ročný chlapec, ktorý však pre svoj vek nemôže byť trestne stíhaný. Trestná zodpovednosť sa na Slovensku začína od 14 rokov. Najstaršiemu obvinenému hrozí väzenie do 10 rokov, dvom mladistvým polovičné tresty.

Zdielať na

Najčítanejšie správy