Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Na východe Slovenska skomplikovali dopravu záveje
Zdielať na

Na východe Slovenska skomplikovali dopravu záveje

Zdroj: ČTK/Pavlíček Luboš/ilustračné

Jazdu v okolí Popradu, Kežmarku či Starej Ľubovne znepríjemňovali záveje.

Nepriaznivé počasie dnes dopoludnia skomplikovalo dopravu predovšetkým na východe Slovenska. Jazdu v okolí Popradu, Kežmarku či Starej Ľubovne znepríjemňovali záveje. Sneh sa udržal aj na viacerých slovenských horských prechodoch. Cez Donovaly a Vernár stále nesmeli jazdiť nákladné vodidlá s dĺžkou nad desať metrov. ČTK to povedali pracovníci Stella Centra, ktoré mapuje dopravnú situáciu.

"Väčšinou ide o menšie kolízie, pri ktorých sa autá ťukli. Naďalej však pre vodičov platí, aby jazdili na zasnežených a mokrých cestách obzvlášť opatrne," dodal zástupca Stella Centra.

Podľa Slovenskej správy ciest sa v hornatejších slovenských oblastiach na cestách držal kašovitý a utlačený sneh od jedného do piatich centimetrov. Pri nízkych teplotách na mokrých vozovkách pretrvávalo nebezpečenstvo poľadovice. Vodičom v okolí Tvrdošína skomplikovali jazdu snehové jazyky.

Vo Vysokých a Západných Tatrách platilo dnes zvýšené lavínové nebezpečenstvo. V Nízkych Tatrách, Veľkej a Malej Fatre bolo riziko padania lavín mierne.

Podľa meteorológov bude dnes i v ďalších dňoch ešte snežiť. Dopoludnia začalo snežiť aj v Bratislave. Teploty by sa cez deň mali pohybovať od mínus jedna do štyroch stupňov Celzia.
  
   

Zdielať na

Najčítanejšie správy