Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Policajta odsúdili za donášanie mafii na šesť rokov
Zdielať na

Policajta odsúdili za donášanie mafii na šesť rokov

Zdroj: SITA/Dušan Hein

Bývalý michalovský policajt Michal Petrus by mal ísť za donášanie informácií východoslovenskej mafii na šesť rokov do väzenia.

Bývalý michalovský policajt Michal Petrus by mal ísť za donášanie informácií východoslovenskej mafii na šesť rokov do väzenia. Okrem toho by nemal päť rokov pôsobiť vo funkcii verejného činiteľa.

Rozhodol dnes o tom Špeciálny súd. Rozsudok nie je právoplatný, Petrus sa odvolal. ČTK to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Michalovský kriminalista Petrus podľa rozsudku za úplatky pomáhal údajnej zločineckej skupine okolo Branislava Adamča, ktorý čelí obžalobe z vraždy Mariána Karcela, svedka v prípade údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka.

Policajt podľa obžaloby prijímal od "Adamčovcov" v rokoch 2005 a 2006 mesačne desaťtisíc korún, začo im mal prezrádzať informácie o plánovaných policajných akciách. Polícia Petrusa prichytila pri preberaní údajného úplatku v júni minulého roka, keď s ňou jeden z údajných mafiánov spolupracoval ako policajný agent.

Policajt vinu počas celého procesu odmietal, počas pojednávania sa ho zastal aj Adamčo. Údajný boss východoslovenskej mafie je tiež trestne stíhaný za vraždu 30-ročnej ženy a desaťročného chlapca, ktorých mali v roku 2004 omylom zabiť pri pokuse vykonať inú nájomnú vraždu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy