Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
HZDS môže hlasovať za odvolanie Fica
Zdielať na

HZDS môže hlasovať za odvolanie Fica

Miroslav Jureňa v relácii TV JOJ De Facto povedal, že Robertovi Ficovi dôveruje, ale zároveň si myslí, že by mal okamžite z funkcie premiéra odstúpiť. Zotrvanie HZDS vo vláde považuje za nedôstojné. <b>VIDEO: ostré reakcie M. Jureňu na adresu R. Fica</b>

Ak opozícia naozaj podá návrh na odvolanie Roberta Fica z pozície premiéra, niektorí poslanci HZDS možno budú hlasovať za. V relácii De Facto Daniela Krajcera to povedal podpredseda hnutia Miroslav Jureňa. Sám si myslí, že Fico by mal odstúpiť.

Keď moderátor relácie Daniel Krajcer vymenoval ministrov, ktorý by podľa minulotýždňového Jureňovho vyjadrenia mali tiež odísť, exminister mu skočil do reči: „Aj pán premiér.“ Vzápätí to vysvetlil: „Ak sa pozeráme cez zrkadlo politickej zodpovednosti a berieme do úvahy, že premiérova matka dostala byt od firmy IKORES, ktorá potom dostala miliardovu zákazku od ministerstva obrany, tak to zrkadielko tak trocha praská.“ Napokon zopakoval, že podľa neho by z rovnakých dôvodov, ako on sám, mal odísť z funkcie aj premiér Robert Fico.

M. Jureňa zároveň priznal, že to, čo minulý týždeň zažilo ĽS – HZDS bolo poriadne prefackanie. Naznačil, že najsilnejšia vládna strana môže čakať odvetu: „Keď ležíte na zemi, potrebujete sa nadýchnuť, aby ste tú facku mohli vrátiť.“ Na Krajcerovo prekvapenie priznal, že zotrvanie vo vládnej koalícii za takýchto okolností je nedôstojné. Ako podpredseda hnutia však uprednostňuje politickú stabilitu.

Vzhľadom na jeho stranícku funkciu je veľmi zaujímavé aj tvrdenie, že R. Fico sa nemôže spoliehať na dôveru celého Mečiarovho hnutia. Pripustil, že on sám za jeho odvolanie hlasovať nebude, ale zároveň je pravda, že niekoľkí poslanci za HZDS sa o tom rozhodujú a v tejto chvíli by mohli návrh opozície podporiť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy