Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Biskup Baláž vyzval na modlitby pred rozhodnutím súdu o potratoch
Zdielať na

Biskup Baláž vyzval na modlitby pred rozhodnutím súdu o potratoch

Zdroj: GlobalGreen.org

Biskup Rudolf Baláž vyzval veriacich, aby sa modlili za rozhodnutie Ústavného súdu, ktorý by mal vyniesť verdikt vo veci posúdenia interrupcií.

Biskup Rudolf Baláž vyzval veriacich, aby sa modlili za rozhodnutie Ústavného súdu, ktorý by už zanedlho mohol vyniesť verdikt vo veci posúdenia interrupcií.

Baláž tak urobil počas piatkovej omše v banskobystrickej katedrále, informovala dnes ČTK Zuzana Juhaniaková z Diecézneho centra pre masmediálnu politiku. Katolícka cirkev patrí k tradičným odporcom potratov, proti interrupciám slovenskí biskupi vystupujú pravidelne. 

"Pýtam sa celého Slovenska, či zvíťazí na Slovensku kultúra života alebo smrti. (...) Modlime sa za tých, ktorí budú rozhodovať, aby dostali svetlo zhora a aby ho aj rešpektovali," vyhlásil podľa tlačovej správy Baláž.

Verejné ústne pojednávanie súdu v prípade interrupcií je naplánované na 4. decembra. Návrh na Ústavný súd proti interrupčnému zákonu a súvisiacej vyhláške ministerstva zdravotníctva podala skupina poslancov prevažne z KDH ešte v roku 2001.

Na Slovensku sú povolené interrupcie do 12. týždňa tehotenstva, z genetických dôvodov je možné prerušiť tehotenstvo do 24. týždňa. Tento rok uplynulo od legalizácie potratov v krajine 50 rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy