Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Dzurinda vyzval Fica, aby vinicu vrátil štátu
Zdielať na

Dzurinda vyzval Fica, aby vinicu vrátil štátu

Zdroj: TV JOJ

Líder opozičnej SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda vyzval premiéra Roberta Fica, aby vinicu, ktorú kúpil v roku 2002 a ktorá bola pôvodne reštituovaným pozemkom, vrátil štátu.

Líder opozičnej SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda vyzval premiéra Roberta Fica, aby vinicu, ktorú kúpil v roku 2002 a ktorá bola pôvodne reštituovaným pozemkom, vrátil štátu.

"Vzhľadom na to, ako premiér ten pozemok nadobudol, vzhľadom na to, že za to zaplatil 37 000 korún v roku 2002 a že dnes ten pozemok má hodnotu sedem, osem, deväť, desať miliónov, vyzývam predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica, aby tento pozemok vrátil štátu," vyhlásil Dzurinda v diskusnej relácii televízie JOJ Politika.sk.

Ako dodal, Fico nehovorí pravdu ak tvrdí, že na pozemku nie je možné stavať. Platný územný plán hlavného mesta Bratislavy podľa Dzurindu dokazuje opak, a to, že od 1. januára 2006, je Ficova vinica stavebným pozemkom.

Premiérovi neverí ani úmysel využívať v budúcnosti parcelu ako vinice. "Tam vyrastie Beverly Hills a jediný kolchozník tam bude premiér?," zapochyboval Dzurinda. Územie sa podľa neho onedlho zmení na lukratívnu vilovú štvrť.

Podpredseda vlády Dušan Čaplovič nevidí žiadny problém v cene, za ktorú Fico kúpil pozemok v Bratislave. Ceny nehnuteľností rastú každému, kto v minulosti niečo kúpil, skonštatoval. Dzurindu obvinil, že sa osobným útokom na premiéra snaží destabilizovať vládu. "Ste nenažraný, skutočne neukojený po moci a stále túžite chytiť túto moc aj z ulice." Vylúčil, že by Smer-SD mohol spolupracovať s SDKÚ-DS, kým bude Dzurinda na čele strany. "Správate sa ako pes utrhnutý z reťaze," vyhlásil Čaplovič.

Dzurinda v reakcii vylúčil možnosť, že by SDKÚ v tomto volebnom období mohla vstúpiť do vlády so Smerom alebo ĽS-HZDS. Vrátil sa tiež k bytu, ktorý premiér v Bratislave kúpil pre svoju matku.

Podľa Dzurindu by mal Fico verejnosti povedať, akou sumou na kúpu bytu prispel. Vyzval ho, aby zverejnil kúpnu zmluvu. On sám je v takom prípade pripravený dať na stôl zmluvu o kúpe bytu, ktorý si zaobstaral ešte vo funkcii premiéra.

Zdielať na

Najčítanejšie správy