Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Vojenská rozviedka má nového šéfa
Zdielať na

Vojenská rozviedka má nového šéfa

Zdroj: www.vssmosr.sk

Vojenská spravodajská služba (VSS) má nového šéfa, ktorým sa stal Juraj Šebo.

Vojenská spravodajská služba (VSS) má nového šéfa, ktorým sa stal Juraj Šebo. Od vlaňajšieho nástupu vlády premiéra Roberta Fica tak vojenská rozviedka má už štvrtého riaditeľa. Informoval o tom dnes denník Sme, potvrdilo to aj ministerstvo obrany. Šebo vo funkcii nahradil brigádneho generála Stanislava Petrenca, ktorý z čela služby odišiel na vlastnú žiadosť.

"Ide o osobné rozhodnutie bývalého riaditeľa, ktoré sa nedá matematicky vysvetľovať. Pozícia riaditeľa VSS je náročná a pán minister rešpektoval žiadosť o odvolanie,"povedal hovorca ministerstva Vladimír Gemela. Informácie o Šebovej minulej profesii v denníku neuviedol. 

Podľa predsedu vládnej Slovenskej národnej strany Jána Slotu sa Petrenec stane vojenským pridelencom, napísal denník. Slota ani ministerstvo však nespresnili, do ktorej krajiny bude Petrenec vyslaný. 

Vojenská rozviedka má za úlohu zbierať informácie o možných ohrozeniach krajiny v zahraničí. Situáciu vo VSS kritizoval bývalý minister obrany Martin Fedor (SDKÚ-DS). "Neumožňuje to štandardné fungovanie služby, znepokojuje to našich partnerov v zahraničí. Časté striedanie šéfov svedčí o krízovom režime," tvrdil.

Zdielať na

Najčítanejšie správy