Jasno
14°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Azbest, tony odpadkov a nebezpečné látky. Polícia zasahuje na skládke odpadu
Zdielať na

Azbest, tony odpadkov a nebezpečné látky. Polícia zasahuje na skládke odpadu

HLOHOVEC / Policajti a odborníci na environmentálnu kriminalitu už niekoľko dní zasahujú na skládke odpadu Hlohovec - Vlčie Hory. Zbierajú dokumentáciu a dôkazy s cieľom odhaliť protiprávne ukladanie odpadov a jasne identifikovať rozsah a následky na životné prostredie.

Policajti vedú vyšetrovanie v prípade nelegálneho odpadu v areáli skládky už od roku 2015. Podľa policajného prezídia získali dôkazy o rozsiahlej protiprávnej činnosti, a to konkrétne ukladaní nebezpečných odpadov na území uzavretej skládky. 

Na webovej stránke písali o azbeste, tonách odpadkov a množstve nebezpečných látok v areáli. Práve z  toho dôvodu na mieste v súčasnosti vykonávajú prehliadky. Ich cieľom je presne identifikovať rozsah a následky na životné prostredie. 

Na mieste skládky je polícia, pracovníci inšpekcie životného prostredia, hasiči a chemické laboratórium ministerstva vnútra. Policajti zatiaľ nemôžu prezradiť predbežné zistenia. Policajné prezídium predbežne len uviedlo, že sa potvrdili informácie o protiprávnom ukladaní odpadov vo veľkom rozsahu. Momentálne čaká políciu rozsiahle dokazovanie na vyčíslenie objemu uloženého odpadu. Od roku 2015 bolo v tomto prípade voči jednej osobe vznesené obvinenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy