Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Mikulášske trhy zavŕši adventný koncert
Zdielať na

Mikulášske trhy zavŕši adventný koncert

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

Na Mikuláša sa otvoril v Liptovskom Mikuláši jeden z dvoch výročných trhov. Trval až do soboty, dnes sa má zavŕšiť adventným koncertom.

Tradične na Mikuláša sa aj tento rok konali v Liptovskom Mikuláši Mikulášske trhy. Okrem desiatok stánkov v centre mesta vyrástla na námestí tribúna, na ktorej tisícky návštevníkov trhov mohli počas troch dní sledovať kultúrne akcie.

SITA/Gabriel Lipták

Mikulášsky jarmok, ktorý 6. decembra otvorili na Námastí Osloboditeľov, oslavuje vlastne už 629 rokov. Najstarší doklad totiž pochádza už z roku 1378, kedy mestu udelil "právo konania výročných trhov" kráľ Ľudovít Veľký. Organizujú sa tu dva výročné trhy - okrem na Mikuláša aj na Turíce.

Svoje produkty na jarmoku prezentuje vyše 400 stánkov. Okrem tradičných dobrých jedál tu obchodníci a remeselníci ponúkajú aj výrobky z dreva, skla, papiera, tiež samozrejme vianočné ozdoby, pletené oblečenie, hračky a iné.

SITA/Gabriel Lipták

Až dovčera trvajúce trhy ponúkli tiež kultúrny program v podobe hudobných skupín Senzus, Tublatanka, Tomáš Bezdeda. Dnes má vianočnú atmosféru dotvoriť aj adventný koncert.

Najčítanejšie správy