Jasno
16°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Extrémistovi za svojskú oslavu Silvestra hrozia tri roky
Zdielať na

Extrémistovi za svojskú oslavu Silvestra hrozia tri roky

Zdroj: Cormac/ilustračné

Podgurážený alkoholom na silvestrovskej oslave vykrikoval nacistický pozdrav Sieg Heil.

Martinskí policajti zadržali 18-ročného nezamestnaného extrémistu z Turčianskych Teplíc, ktorý svojsky oslavoval príchod nového roku.

Podgurážený alkoholom na silvestrovskej oslave po polnoci na turčianskoteplickom námestí najskôr vykrikoval nacistický pozdrav Sieg Heil, následne bezdôvodne zaútočil na 16-ročného chlapca, ktorého udrel do tváre a podkopol mu nohy. Napadnutý mladík spadol a udrel si hlavu o betónovú dlažbu.

Utrpel pomliaždeniny, odreniny a tržnú ranu na tvári. Jeho rodičia podali na výtržníka trestné oznámenie. Mladý extrémista sa po incidente dal na útek, policajti ho však po krátkom čase dolapili. Ako na dnešnej tlačovej besede v Martine informoval šéf Úradu justičnej a kriminálnej polície martinského OR PZ Peter Sivoň, vyšetrovateľ obvinil nespratného mladíka z prečinov podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd, ublíženia na zdraví a výtržníctva.

Za mrežami si môže posedieť až tri roky. Mladík mal navyše na lýtku vytetovaný symbol rasovej segregácie - modifikáciu hákového kríža, pri domovej prehliadke našli u neho zošity, do ktorých si kreslil obrázky s extrémistickými motívmi.

Zúčastňoval sa tiež na koncertoch skupín, ktoré sa hlásia k extrémistickým hnutiam.

Zdielať na

Najčítanejšie správy