Jasno
16°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Tornaľa sa s Pentou dohodla
Zdielať na

Tornaľa sa s Pentou dohodla

Zdroj: harold/ilustračné

Mesto Tornaľa pravdepodobne odkúpi od finančnej skupiny Penta areál bývalej textilky Ozeta za 55 miliónov korún.

Mesto Tornaľa pravdepodobne odkúpi od finančnej skupiny Penta areál bývalej textilky Ozeta za 55 miliónov korún, čo umožní príchod nových investorov do regiónu s viac ako 25 percentnou nezamestnanosťou.

Peniaze chce radnica zabezpečiť od súkromných spoločností. O podnikanie v priestoroch bývalej textilky už prejavilo záujem niekoľko firiem, okrem iného aj z oblasti automobilového priemyslu. ČTK o tom informovalo vedenie mesta.

"Máme dohodu s Pentou, že areál odkúpime za 55 miliónov korún," povedal ČTK primátor Ladislav Dubovský. Pôvodne chcelo mesto získať Ozetu v lete minulého roku aj s pracovníkmi a zachovať v nej textilnú výrobu, čo sa však nepodarilo.

Podľa viceprimátora Gyulu Mészárosa má radnica ponuku na prefinancovanie kúpy bývalej Ozety od viacerých maďarských aj slovenských spoločností. Areál rozčlenia na menšie priestory a vyrábať by sa tu mohli napríklad autosedačky pre mladoboleslavskú automobilku. "Zmluva na kúpu areálu však ešte nie je podpísaná," upozornil Mészáros.

V okrese Revúca, do ktorého patrí aj Tornaľa, bolo koncom novembra viac ako 25 percent ľudí nezamestnaných. Podľa Dubovského sa v minulom roku mestu podarilo získať niekoľko investorov, ktorí by mali v blízkej budúcnosti zamestnať spolu takmer 700 ľudí.

Okrem iných prišla do Tornale maďarská AVE, ktorá odkúpila 70 percentný podiel v mestských službách a novú výrobnú halu stavia belgická strojárenská firma LVD S2. Primátor tiež avizoval ďalšiu investíciu do oblasti priemyselnej výroby v celkovej výške 7,5 miliardy korún, ďalšie podrobnosti však neuviedol.

Zdielať na

Najčítanejšie správy