Jasno
16°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Trenčiansky kraj bude reprezentovať Bátoryčka
Zdielať na

Trenčiansky kraj bude reprezentovať Bátoryčka

Zdroj: sk.wikipedia.org

Ako kraj hradov, zámkov a legiend sa na tohoročnom 14. ročníku medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour predstaví Trenčiansky samosprávny kraj (TNSK).

Ako kraj hradov, zámkov a legiend sa na tohoročnom 14. ročníku medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour predstaví Trenčiansky samosprávny kraj (TNSK). Veľtrh sa uskutoční od 17. januára do 20. januára v bratislavskej Inchebe. Jedným zo symbolom stánku bude legendárna Alžbeta Bátoryová.

"Popri známej čachtickej grófke budú návštevníkov v expozícii vítať aj rytieri Podmanickí a sokoliari z Bojníc," uviedol Peter Toman z tlačového oddelenia TNSK.

V priebehu štyroch veľtržných dní budú v stánku predvádzať svoju remeselnícku zručnosť krosnárka, šúpoliarka, drotár a počas soboty a nedele k nim pribudne aj predajca tradičnej medoviny.

"Ďalšou aktivitou bude v expozícii premietanie DVD a CD s informáciami o atrakciách regiónu a o rôznych možnostiach rozvoja cestovného ruchu na území Trenčianskeho samosprávneho kraja," informoval Toman.

Organizátori očakávajú, že program bude mať podobný úspech ako vlaňajšia pasovanie kráľovského župana, kráľovských primátorov a starostov priamo Matúšom Čákom Trenčianskym na tomto podujatí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy