Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Mladí neonacisti sa vyhrážali Rómom smrťou
Zdielať na

Mladí neonacisti sa vyhrážali Rómom smrťou

Posmelení niekoľkými pohárikmi sa ozbrojení nožmi, bodákmi a sekerami vybrali k domu, kde bývajú Rómovia. <b>VIDEO: výpovede rodiny Rómov a jeden zo zadržaných neonacistov</b>

Počas nočnej razie v Sebechleboch pri Krupine odviedla polícia v putách 5 neonacistov - 18-ročného Pavla T. zo Senohradu, 18-ročného Petra P. a 25-ročného Stanislava V.  z Krupiny a 16-ročného Patrika V. a 17-ročného Mareka P. z Pliešoviec.
 
Partia stredoškolákov so svojím starším kamarátom bola na chate v Sebechleboch. Bez dozoru rodičov sa plánovali trochu zabaviť, pričom nechýbal ani alkohol.

Posmelení  niekoľkými pohárikmi sa ozbrojení nožmi, bodákmi a sekerami vybrali k susednému domu, kde bývajú Rómovia. Najmladší chlapci mali aj kukly na hlavách. 

Rómom sa začali vyhrážať fyzickou likvidáciou, vykrikovali fašistické heslá a v ruke niesli zástavu, na ktorej bol hákový kríž. Ten mali nakreslený aj na telách.

Chlapci si uvedomili, že to poriadne prehnali až po príchode policajtov a narýchlo sa ešte snažili zo seba zmyť hákové kríže. O chatovej zábavke svojich ratolestí sa rodičia dozvedeli až po ich zadržaní.

"Chlapcov čaká obvinenie a polícia po tomto prípade posilní svoje hliadky," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Babulicová.

Mladým neonacistom hrozí až trojročné väzenie.

Proti pravicovým extrémistom v Krupine polícia zasahovala i pred necelými dvoma týždňami. Štyria neonacisti tam počas silvestrovských osláv napadli ôsmich Rómov a troch z nich zranili.

Polícia následne obvinila za útok dvoch Slovákov a jedného Čecha z Havířova, ďalších dvoch občanov ČR obvinila z podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd.

 

Zdielať na

Najčítanejšie správy