Jasno
16°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Popri slovenských cestách je veľa odpadu
Zdielať na

Popri slovenských cestách je veľa odpadu

Vinníkovi, ktorý vyhodí odpad popri ceste hrozí pokuta do výšky 5000 korún. <b>VIDEO: odpad pri ceste medzi obcami Studené a Miloslavov</b>

Nový asfalt, krásne upravená tráva, stromy, billboardy - toto môžete vidieť počas cestovania rakúskym, českým či maďarským vidiekom. Na Slovensku však máme okrem nich popri cestách aj obrovské smetisko.

Na ceste medzi obcami Studené a Miloslavov neďaleko Bratislavy sa nachádza množstvo odpadkov, ktoré sú pohodené na zemi a visia dokonca aj na stromoch.

A to aj napriek tomu, že iba o pár metrov ďalej je skládka stavebnej sute. Odpadky popri ceste pochádzajú od okolo idúcich občanov na drahých autách. Tu zastavia, vyhodia smeti z auta ku ceste a veselo pokračujú ďalej.

TV JOJ

"Minulý rok sme odtiaľto odviezli 70 fúr takéhoto odpadu, stojí nás to kopu peňazí," povedal Ambróz Bažány, podpredseda družstva z Mosta pri Bratislave.    

Neporiadku pri cestách vraj pomáhajú aj skupinky Rómov, ktorí takéto igelitové vrecia trhajú a použiteľný odpad si odnesú. Nepotrebnosti však nechajú na zemi a tie následne končia aj na stromoch.

Medzi odpadom sa nájdu aj malé rarity, napr. červená sedacia súprava s kreslami. 

Podľa hovorcu Ministerstva životného prostredia SR Petra Višvádera by sa mal v takomto prípade nájsť vinník, ktorý musí odpad odstrániť.
 
V opačnom prípade sa dopustil priestupku a tak môže dostať pokutu až 5 tisíc korún. Problémom však je priestupok dokázať.

 Viac sa dozviete v Novinách TV JOJ o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy