Jasno
16°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Chcete mať z detí alkoholikov?!
Zdielať na

Chcete mať z detí alkoholikov?!

Väčšiu pravdepodobnosť na problémy s alkoholom má vraj dieťa z rodiny, kde rada popíjala žena. <b> VIDEO: Robert Ochaba z Centra kontroly alkoholu ÚVZ a psychiater Alojz Rakús</b>

Kto nepije s nami, pije proti nám. Toto heslo nie je neznáme. Napriek tomu, že Slováci vraj pijú o niečo menej ako ostatné roky, nemálo rodín - a hlavne detí trpí v domácnosti s alkoholikom.

Nie je rozhodujúce, či v rodine pije mama či otec. Vzťah dieťaťa k alkoholu môže v budúcnosti ukázať, že si od nich zobral v tomto prípade negatívny príklad. 

Prekvapivo však vraj platí, že väčšiu pravdepodobnosť na problémy s alkoholom má dieťa z rodiny, kde rada popíjala žena.

Či alkoholizmus má vplyv na dieťa podľa odborníkov nie je možné povedať tak jednoznačne. Okrem možných vrodených predpokladov, vplýva na dieťa mnoho iných vecí. A kým dieťa pre alkoholizmus rodičov môže získať k alkoholu odpor, na druhej strane takýmto riešením problémov, číže popíjaním, môže naopak v negatívnom zmysle dieťa inšpirovať.

To, či dieťa bude, alebo nebude mať problémy s alkoholom, okrem rodinného prostredia ovplyvňuje v puberte aj prostredie kamarátov, ako aj snaha zapadnúť. Práve mladí ľudia ale majú najväčšiu pravdepodobnosť, že sa stanú závislými.

Pozrite si video s vyjadreniami odborníkov na túto tému Roberta Ochabu z Centra kontroly alkoholu ÚVZ a psychiatra Alojza Rakúsa

Viac sa dozviete v Novinách TV JOJ o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy