Polojasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Malý Timko sa akoby narodil viac ako štyrikrát
Zdielať na

Malý Timko sa akoby narodil viac ako štyrikrát

Teraz vám ukážeme dieťa, ktoré sa vďaka lekárom z detského kardiocentra narodilo už viac ako štyrikrát. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Teraz vám ukážeme dieťa, ktoré sa vďaka lekárom z detského kardiocentra narodilo už viac ako štyrikrát.

Malý Konstantinos, alebo Tinko, len pred mesiacom behal pred našou kamerou a sprevádzal nás centrom. Pred niekoľkými dňami sa jeho stav zhoršil. Tinko má však svojich anjelov.

Tinko sa narodil s vážnou chybou srdca.  Za šesť rokov stihol štyri ťažké operácie. "Má vyvinutú len jednu srdcovú komoru namiesto dvoch," povedala primárka Kováčiková.

Len pred dvoma týždňami nás malý Tinko po týchto chodbách detského kardiocentra sprevádzal. "Potom som išiel sem, tam bola so mnou mamina, keď som sa zobudil," povedal nám malý Tinko.

Spolu s maminou si dokonca zaprotestoval proti zlúčeniu kardiocentra s detskou fakultnou nemocnicou. "Neberte nám DKC, Neberte nám DKC," energicky skandoval Tino.

Tinkove choré srdce a problémy s pľúcami však opäť zamiešali karty. V sobotu ho museli opäť previezť do nemocnice.  "Došli sme sem dá sa povedať v poslednej chvíli," informovali nás.

"Bol privezený v šokovom stave, nemal dostatočné množstvo kyslíka," povedala doktorka Kováčiková.
 
O Tinka sa v súčasnosti stará tím špecialistov s oddelenia intenzívnej starostlivosti. Vďaka systému v kardiocentre chlapec nemusel  na operáciu nikdy čakať. Čas býva pre tieto deti kľúčový.

"Čakali sme, to bolo vtedy, keď bolo detské kardiocentrum pod fakultnou nemocnicou, čakali sme na katetrizáciu, na operáciu a ten stav bol už naozaj veľmi vážny," povedala nám jeho mama Iveta Miklošová.

Tinka už odpojili od dýchacích prístrojov a všetci dúfajú, že na svoje narodeniny, 13 februára bude už opäť doma. "Myslím si, že budem taký zdravý ako predtým," s nádejou dodal Tinko.


Viac sa dozviete v Novinách TV JOJ o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy