Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Duray má zaplatiť SNS milión korún, chce sa odvolať
Zdielať na

Duray má zaplatiť SNS milión korún, chce sa odvolať

Podpredseda opozičnej Strany maďarskej koalície Miklós Duray má zaplatiť vládnej Slovenskej národnej strane odškodné jeden milión korún za to, že ju označil za fašistickú. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Podpredseda opozičnej Strany maďarskej koalície Miklós Duray má zaplatiť vládnej Slovenskej národnej strane odškodné jeden milión korún za to, že ju označil za fašistickú.

Rozhodol o tom dnes Okresný súd Bratislava III. Duray sa musí podľa verdiktu súdu aj ospravedlniť, voči rozsudku sa však chce odvolať.

SNS pôvodne požadovala od Duraya odškodné až desať miliónov korún. Podľa súdu však bol takýto návrh neprimeraný. Rozhodol však, že výroky podpredsedu SMK na adresu SNS sú dehonestujúce a urážajúce. "Nemôže si jeden politik dovoliť povedať takýto výraz voči druhému politikovi," tvrdila sudkyňa. Podľa nej je kritika prípustná, má však mantinely a musí byť slušná.

Durayov advokát Peter Kubík už počas procesu vyhlásil, že rozsudok v prospech SNS by obmedzil slobodu prejavu.

Spor sa týkal výrokov, ktoré Duray povedal v roku 2006 pre maďarskú rozhlasovú stanicu InfoRádió. Vtedy uviedol, že "slovenská vláda pozostáva totiž mocensky z jednej tretiny zo Slotovej strany, ktorá je fašistickou stranou...".

Viac sa dozviete v Novinách TV JOJ o 19.30.

Miklós Duaray (SMK)

SITA

Zdielať na

Najčítanejšie správy