Polojasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Nemal čas hlásiť vlámanie do auta, tak ho zinscenoval neskôr
Zdielať na

Nemal čas hlásiť vlámanie do auta, tak ho zinscenoval neskôr

Zdroj: Mick Stanic/ilustračné

Muž nemal čas nahlásiť vlámanie do auta, tak ho neskôr zinscenoval.

Muž nemal čas nahlásiť vlámanie do auta, tak ho neskôr zinscenoval.

V utorok zastavili policajti trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže vlámaním do auta, ktorého sa údajne dopustil neznámy páchateľ 14. januára od 16:30 do 16:50 na parkovisku pred jedným z nákupných stredísk v Prešove. Agentúru SITA o tom informovala prešovská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.

Vlámanie do svojho auta Seat Altea s popradským evidenčným číslom nahlásil policajtom 37-ročný muž z Tatranskej Lomnice. Auto mal odstavené a zaparkované a údajný páchateľ mu ho znefunkčnil, keď mu poškodil uzamykací mechanizmus dverí vodiča, vošiel do vozidla a z odkladacieho priestoru lakťovej opierky mu ukradol 50 korún v minciach. Krádežou a poškodením vozidla mu mal páchateľ spôsobiť škodu 6 550

Prešovskí policajti zistili a dokázali, že k vlámaniu do tohto osobného auta na parkovisku vôbec nedošlo. Pri následnom vypočutí majiteľa auta potvrdil túto skutočnosť i on sám a uviedol, že do auta sa mu vlámali 11. januára, keď prespával u známeho v Bratislave. Keďže vtedy nemal čas nahlásiť to polícii, krádež zinscenoval 14. januára vo večerných hodinách na parkovisku pred jedným z obchodov v Prešove.

Po zastavení trestného stíhania vo veci vlámania do auta, poverený policajt zaslal spisový materiál vyšetrovateľovi ako podnet k trestnému stíhaniu pre podozrenie zo spáchania prečinu krivého obvinenia. Mužovi za prečin hrozí jeden až päť rokov väzenia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy