Polojasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Policajti sledovali, ako muž kradne, chytili ho pri čine
Zdielať na

Policajti sledovali, ako muž kradne, chytili ho pri čine

Zdroj: TV JOJ

Prešovský vyšetrovateľ obvinil 20-ročného Košičana pre tri krádeže vlámaním do motorových vozidiel a pokusu krádeže motorových vozidiel.

Prešovský vyšetrovateľ obvinil 20-ročného Košičana pre tri krádeže vlámaním do motorových vozidiel a pokusu krádeže motorových vozidiel.

Na požičanom aute s košickým evidenčným číslom operoval v Prešove. Osudným bolo mužovi parkovisko pred jedným z obchodných domov. Policajti na tomto mieste od začiatku roka zaznamenali viacero vlámaní, preto ho nepretržite sledovali. Agentúru SITA o tom informovala prešovská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.

V stredu 23. januára okolo 12:15 spozorovali auto s košickou značkou, v ktorom sedel podozrivý muž. Na jednom parkovisku Košičan zaparkoval a peši prešiel na parkovisko susedného obchodného domu. Prezeral si tam vozidlá a pristavil sa napokon pri jednej Škode Octavii. Auto sa pokúsil otvoriť manipulovaním v zámkoch predných a kufrových dverí. Auto odomkol, ale neotvoril.

Následne prešiel k ďalšej Škode Octavii a rovnakým spôsobom sa ju pokúsil otvoriť, čo sa mu aj podarilo. Cez dvere spolujazdca sa dostal dnu a vybral odtieľ autorádio, ktoré si schoval pod bundu.

Na to odišiel k svojmu zaparkovanému autu, kde už ho zadržali policajti. V aute mal ešte jedno autorádio, ktoré ukradol v ten istý deň z iného osobného auta zaparkovaného na Čapajevovej ulici v Prešove. U obvineného našli policajti aj rôzne nástroje, skrutkovače, lámače zámkov, pilník, kľúče, pomocou ktorých sa vlámal do áut.

Po zadržaní a obvinení spracoval vyšetrovateľ podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby, čo súd akceptoval. Hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.

Aj keď tento mladík má iba 20 rokov, už má za sebou pestrú trestnú činnosť. Jeho špecialitou sú vlámania do domov, reštauračných zariadení a áut. Predmetom jeho záujmu sú platidlá a ceniny, zlato a klenoty, šperky, fotografické prístroje, zvukotechnika, spojovacia technika, videotechnika a iné. Obvinený mladík je podozrivý aj z ďalších štyroch krádeží vlámaním do áut.

Zdielať na

Najčítanejšie správy