Polojasno
16°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Súd vymeral Ukrajincovi tri roky a trest vyhostenia
Zdielať na

Súd vymeral Ukrajincovi tri roky a trest vyhostenia

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Obžalovaný žiadal o prepustenie z väzby, ako dôvod uviedol, že v Mukačeve má manželku a dieťa, ktorí sú na jeho zárobku závislí

Trojročným trestom odňatia slobody v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia a trestom vyhostenia v trvaní 10 rokov dnes senát Okresného súdu Košice I uzavrel kauzu Viktora D. (1974) z Mukačeva (Ukrajina).

Doposiaľ netrestaný muž si trest vyslúžil za krádež v štádiu pokusu, ktorej sa dopustil v spolupáchateľstve s ďalšou, dosiaľ nezistenou osobou. Rozsudok nie je právoplatný.

Súd uznal Viktora D. vinným, že 20. novembra 2006 večer na Alžbetinej ulici v centre Košíc aj s nezisteným spolupáchateľom chceli ukradnúť Škodu Superb. Na mieste činu ich vyrušila policajná hliadka, ktorá zadržala len Viktora D., jeho spolupáchateľovi sa podarilo ujsť. "V prípade, že by sa im auto podarilo ukradnúť, českej spoločnosti Škofin, s.r.o. by vznikla škoda 847-tisíc korún," zdôraznil prokurátor.

Obžalovaný sa k spáchaniu činu nepriznal. V záverečnej reči požiadal, aby ho súd spod obžaloby oslobodil. Podľa prokurátora však vina Viktora D. bola jednoznačne preukázaná, preto žiadal uloženie nepodmienečného trestu a vyhostenie. S názorom žalobcu sa po dlhej porade stotožnil aj senát.

Podľa hovorkyne Krajského súdu v Košiciach Marcely Gálovej obžalovaný nateraz zostáva vo väzbe. O prepustenie na slobodu žiadal viackrát, ako dôvod uviedol, že je vo väzbe už od novembra 2006, pričom v Mukačeve má manželku a dieťa, ktorí sú na ňom, resp. na jeho zárobku závislí.

O jeho sťažnosti, ktorú podal po tom, čo okresný súd zamietol aj jeho najnovšiu žiadosť o prepustenie, v najbližších dňoch rozhodne krajský súd.

Zdielať na

Najčítanejšie správy