Polojasno
16°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
V kauze Malinová vypovedal autor trestného oznámenia
Zdielať na

V kauze Malinová vypovedal autor trestného oznámenia

Vyvrátil podozrenie, že táto kauza ho zaujíma v súvislosti s jeho pôsobením v Slovenskej informačnej službe. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Viac ako štyri hodiny vypovedal na Generálnej prokuratúre SR Peter Korček, ktorý podal v septembri 2006 trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Viac ako štyri hodiny vypovedal na Generálnej prokuratúre SR Peter Korček, ktorý podal v septembri 2006 trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Na základe neho polícia začala stíhať Hedvigu Malinovú pre trestný čin krivej výpovede. Výsluchu sa zúčastnil aj Malinovej obhajca Roman Kvasnica.

Čo viedlo Korčeka k podaniu trestného oznámenia?

Počas viac ako štvorhodinového výsluchu Korček odpovedal len na otázky, na ktoré chcel. "Musím povedať, že to bolo veľmi korektné, aj zo strany orgánov činných v trestnom konaní, aj zo strany doktora Kvasnicu. Odpovedal som na všetky otázky, na ktoré som musel odpovedať,"  povedal po výsluchu Korček.

Kvasnica tvrdí, že je zaujímavé, že Korček vo svojich podaniach konštatoval, že podľa jeho názoru Hedviga klame. "Vychádzal z informácii, ktoré odzneli na tlačovej konferencii ministra vnútra. Spomeňme si, že táto tlačová konferencia sa udiala v čase, keď ešte nebolo právoplatne zastavené trestné stíhanie vo veci lúpežného prepadnutia Hedvigy Malinovej," povedal.

O zdrojoch, z ktorých čerpal  informácie, Korček povedal:

Na otázku o jeho údajnom pôsobení v Slovenskej informačnej službe, odpovedal stručne slovami:

Podľa jeho slov podal trestné oznámenie ako súkromná osoba a podnikateľ. Okrem veľkoobchodu s obuvou poskytuje aj podnikateľské poradenstvo.

O celom prípade si myslí, že ide o účelovú kauzu. "Toto nie je náhoda. Pán Boh ochraňuj našu krajinu, keby takúto vec, možno provokáciu, ja to neviem nazvať, vyprovokovala nejaká cudzia tajná služba alebo bývalí príslušníci tajných služieb. To vám garantujem, že by to jej DNA tam bolo alebo nebolo. Podľa toho, kto by to vyprovokoval. Ťažko povedať, kto za tým je a ani to nehodnotím," tvrdí Korček.

Zdielať na

Najčítanejšie správy