Skoro jasno
20°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Martinčanovi hrozí za ohováranie primátora na internete väzenie
Zdielať na

Martinčanovi hrozí za ohováranie primátora na internete väzenie

Zdroj: martin.sk

Polícia vystopovala muža, ktorý podľa nej na internete ohováral martinského primátora Andreja Hrnčiara. Martinčan, ktorý sa na internet prihlásil v jednej z miestnych kaviarní pod nepravým menom, obvinil primátora z údajného tunelovania mestského majetku.

Polícia vystopovala muža, ktorý podľa nej na internete ohováral martinského primátora Andreja Hrnčiara. Martinčan, ktorý sa na internet prihlásil v jednej z miestnych kaviarní pod nepravým menom, obvinil primátora z údajného tunelovania mestského majetku. Za ohováranie hrozí obvinenému až päť rokov väzenia. Novinárov o tom dnes informovala polícia.

Podľa šéfa krajskej polície v Žiline Františka Poslucha ide možno o prvý prípad na Slovensku, keď sa podarilo vystopovať ohovárača zástupcu verejnej správy na internete.

Polícia tvrdila, že 46-ročný muž prišiel v januári do internetovej kaviarne v Martine, kde pod prezývkou Roberto napísal na jednej z webových stránok nelichotivý príspevok o primátorovi. Ten sa rozhodol požiadať o pomoc políciu, lebo údajné klamstvá mohli vraj ohroziť jeho ďalšiu kariéru.
    

"Najviac sa ma dotklo to, že sa (podľa obvineného) tuneluje mestský úrad a že sa zadávajú verejné zákazky bez výberových konaní pre firmy mojich priateľov. Vylučujem všetko, čo bolo v tom príspevku napísané," povedal novinárom Hrnčiar.

Podľa primátora mu autor článku pred časom vypracoval znalecký posudok pri čerpaní súkromného hypotekárneho úveru. V minulosti s ním údajne žiadny konflikt nemal.
    

Policajtom sa podarilo nájsť kaviareň, z ktorej bol príspevok odoslaný. Priemyselné kamery v kaviarni potom pomohli odhaliť aj tvár pisateľa článku. Muža polícia stíha na slobode.

Zdielať na

Najčítanejšie správy