Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Otec so synom vo veľkom pytliačili
Zdielať na

Otec so synom vo veľkom pytliačili

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Takmer 250 poľovníckych trofejí zaistili prievidzskí policajti pri domovej prehliadke u dvojice mužov.

Takmer 250 poľovníckych trofejí zaistili prievidzskí policajti pri domovej prehliadke u dvojice mužov, 66-ročný otec a jeho 43-ročný syn sú okrem prečinu pytliactva obvinení aj z nedovoleného ozbrojovania.

Takto veľký prípad pytliactva polícia v Trenčianskom kraji nepamätá. Ako informoval trenčiansky krajský policajný riaditeľ Vladimír Šramka, u mužov našli 130 trofejí srncov, 70 vysokej lane, 20 diviaka, troch muflónov, desať jeleňov, desať danielov a 30 kilogramov mäsa z diviny.

Podľa Šramka nie je zatiaľ možné preukázať, či si dvojica mäso nechávala pre seba alebo ho predávala do reštaurácií. Takisto polícia vyšetruje, či všetky zvieratá zastrelili oni dvaja a v akom časovom rozmedzí.

Otcovi, u ktorého našli viac ako 2 000 nábojov, hrozí päť rokov väzenia. U syna našli navyše podomácky upravenú guľovú zbraň, hrozí mu trest od troch do ôsmich rokov. Škoda, ktorú spôsobili viacerým poľovníckym združeniam v okrese Prievidza, nie je zatiaľ vyčíslená.

Syn bol v Slovenskom poľovníckom zväze, no nepatril k žiadnemu poľovníckemu združeniu, otec poľovník nebol. Podľa dlhoročného poľovníka Milana Rýgera vo väčšine prípadov pytliačia nepoľovníci pre vlastné obohatenie, keď predávajú mäso do reštaurácií.

"Poľovníci sa starajú celoročne o zver, snažia sa, aby genofond a kvalita bola čo najvyššia a takíto ľudia kazia ich pracovnú činnosť aj dobré meno poľovníkov," uviedol Rýger.

Zároveň poznamenal, že práve v okrese Prievidza zaznamenali viac prípadov pytliačenia. "Neviem, čím to je, možno, že sú tam rozsiahlejšie lesy a menšia prístupnosť štátnych orgánov."

Zdielať na

Najčítanejšie správy